https://catsadvocatuur.nl/uploads/images/sj-cats.jpg

 

In Memoriam

mr. S.J. Cats (7 december 1941 - 10 juni 2006)

 

Betrokken advocaat en echte Emmenaar

Een zachtaardige man en een allround advocaat van de oude stempel. Zo wordt de onverwacht overleden advocaat mr. Sjoerd Jan Cats door zijn medewerkers getypeerd. “Het was een heel bijzondere man die altijd klaarstond voor de minderbedeelden.”

Sjoerd Cats, geboren in Assen, begon zijn werkzame leven als jurist bij een eigen verzekeringsmaatschappij in Emmen. Vanaf 1980 tot aan zijn plotselinge overlijden was hij met hart en ziel advocaat. Hij wordt herinnerd als een echte Emmenaar, hij is er opgegroeid en wist alles van de stad en zijn geschiedenis. De raadsman werkte ruim 23 jaar vanuit een kantoor aan de Nassaulaan in Emmen. In 2003 verhuisde het advocatenkantoor Cats naar een pand aan de Angelsloërdijk. Volgens zijn medewerkers was hij als advocaat van alle markten thuis. Sjoerd Cats deed strafrecht, maar ook bestuursrecht, arbeidsrecht, overige civiele zaken en vreemdelingenzaken.

Een advocaat van de oude stempel. Geen specialist, zoals tegenwoordig gebruikelijk, hij deed alles. Bekend stond hij ook om zijn betrokkenheid bij zijn cliënten. Hij deed er alles aan om een zaak goed te laten verlopen, zette zich volledig in. Typerend voor hem was dat hij zich niet alleen richtte op de feiten. Hij had ook oog voor de mens achter de zaak. Wanneer hij de mogelijkheid zag om een zaak buiten de rechtszaal te regelen, dan deed hij dat.

Hij leefde volgens het gezegde, ‘komt tijd, komt raad’.

Bron: Dagblad van het Noorden

In hem missen we een vriendelijke, beschermende, gemoedelijke en vrijgevige man.