Strafrecht

Strafbare feiten

In het geval iemand wordt verdacht van een strafbaar feit is het gewenst, dat deze wordt bijgestaan door een advocaat.  Een advocaat kan je informeren over je rechten en je adviseren omtrent de handigste strategie/tactiek en verdediging. Meestal begint de strafzaak bij de politie naar aanleiding van een aangifte.

Er zijn twee soorten strafbare feiten: overtredingen en misdrijven. Overtredingen zijn lichte vergrijpen, denk hierbij aan snelheidsovertredingen. Misdrijven zijn ernstiger feiten zoals mishandeling, diefstal en drugshandel.

Dagvaarding

Als de Officier van Justitie besluit dat de zaak voor de rechter moet worden gebracht, dan stuurt hij een dagvaarding. Daarin staat vermeld het strafbare feit waarvan iemand verdacht wordt en wanneer hij voor de strafrechter moet verschijnen.

Ons kantoor heeft ruime ervaring opgebouwd op het gebied van het strafrecht. Rechtsbijstand wordt verleend ter zake van verdenkingen op allerlei strafrechtelijke gebieden. Mogelijk kan met de hulp van ons de strafmaat worden verlaagd of strafvervolging zelfs worden voorkomen door het treffen van een schikking met justitie. Onze specialisten bij Cats Advocaten staan u graag ter zijde.

 

https://catsadvocatuur.nl/uploads/images/agent.JPG